måndag 30 april 2012

Valborg!

Det märktes i kroppen att jag la ut hårt igår...inte alls samma tempo idag ;)) Vi började förmiddagen med en sväng till plantskolan för att fylla på ytterligare. Finns ju så mycket fint man vill ha till trädgården, såg jättefina växtstöd som jag ska önska mig när jag fyller. Båda killarna har gjort en jätteinsats i trädgården idag....Johan har utökat mitt örtland och Rasmus har planterat bärbuskar och snyggat till båda nya o gamla bärland ;)) 






Vi avslutade dagen med en stor brasa....vi har en stor jordgrop som vi brukar elda i! Sen eldade Johan även i eldkorgen där vi grillade lite gott ;)) mysig Valborg, inte ofta det går att sitta och sola utan oftast är det kallt men inte i år...härligt!!


 Nu blir det lite mys inne...liten frusen är jag allt efter en dag ute!

kram på er och ha en trevlig Valborg med endast trevligheter

Susanne



Öm...

Ledigt och solen skiner! kan det bli bättre ;)) Är lite öm i hela kroppen efter insatsen i trädgården igår men det är bara ut och fortsätta ;))





Hittade denna söta jordskopa på Plantagen....perfekt att ösa jord i krukor med, brukar använda en liten plastkruka annars men nu blir det ändring på det ;)) 39.90 fick jag punga ut för den, kassören försökte dock ta det dubbla men jag var vaken för en gång skull!!

 Som sagt, snart ut igen!!

kram kram
Susanne

 

söndag 29 april 2012

Solen går ner.....

Johan är fotografen förstås ;)

....över Strandtorp ;)) Hade jag inte haft så ont överallt ikväll efter allt rensande hade jag gått ner till stranden där denna bilden är tagen ;))) Något jag gillar lika mycket som trädgården så är det havet....sååå rofyllt!! Fast vi har så nära är jag sällan där, tar mig aldrig tid....tänk så mycket jag hunnit hemma under den tiden det tar. På semestern ska jag banne mig!!

Sov gott hör ni o tack för kommentarerna ni lämnar hör hos mig och på facebook...uppskattar verkligen det ;)

kram susanne



 

Energi ;)







Härligt härligt...idag har jag rensat land precis hela dagen ;))) tio land hann jag med, det vill säga framsidorna! Det jag har kvar är att slänga på täckbark...ska skicka killarna o köpa 15 säckar!
Hoppas vädret håller så blir det baksidorna i morgon ;)) Hela odlingsdelen har jag kvar med, hoppas jag hinner även den imon för jag vill ju få allt i jorden ;)

Vädret har varit hyfsat med lite sol mellan varven...hann med att sitta i den en stund, såååå skönt!

Ha en bra kväll, bäst att man är ledig i morgon med Yes..

kram susanne

 

lördag 28 april 2012

Nu passar det!

Nu passar det för solen att skina men när jag gick ut för att börja i trädgården började regnet efter en halvtimme ;(( Så tråkigt när jag har så mycket jag vill göra men det fick bli en sväng till Kalmar istället...Johan skulle till en kompis så vi passade på att åka en sväng till plantagen och det var ju inte så dumt ;))





Hittade en uppstammad Fuchsia på Netto igår för endast 129 kronor!

Filmmyskväll är det nu och så hoppas jag verkligen att vädret är som jag vill i morgon ;))

kram kram 

Susanne

 

Längtat...





Som jag har längtat till denna helgen...fyra dagars ledighet i trädgården ;)) Köpte dessa hortensia igår för att fira! 

Men tyvärr vaknade jag tidigt idag med migrän, blä! Faktisk så att lille gubben tyckte synd om mig...*du som längtat så* ....men nu ger vi oss ut fast huvudvärken sitter i, hoppas att lite påtande kan trolla bort den! Annars blir det väl sängen ett par timmar till ;(

Solen börjar titta fram så det ska nog bli bra

Ha en bra dag
kram Susanne


fredag 27 april 2012

Nu är vi på gång!


Äntligen fint väder och ledigt så nu blir det trädgården för hela slanten!! Grönskan har verkligen exploderat i denna veckan, så vackert o grönt ;)) Nu ska det sås, sättas o planteras till stora guldmedaljen och hela familjen är taggade och det är kul! 

 För åtta år sedan då jag fyllde 40 ;)) Snickrade Pether ihop ett fint planteringsbord till mig efter en ritning han hittade i en bok! Bordet är nu åtta år senare nästan lika fint än så det var bra byggt!







Bilderna är från slutet av förra säsongen....dags att piffa till det lite inför nya säsongen men först ska det användas väl i helgen!!

Ha en trevlig kväll

Kram Susanne


torsdag 26 april 2012

Trött trött trött!!

Hur trött får man var undrar jag ;)) så himla skönt att det är fredag i morgon och sen är jag ledig i fyra dagar, behöver verkligen det. Sover inte riktigt bra på nätterna just nu och har väldigt långa arbetsdagar så jag är verkligt slut!!

Trots det bakade jag lite muffins som jag ska bjuda på i morgon tänkte jag....har möten hela dagen och då kan det ju passa med lite gott ;)

Bigarrågrenarna jag tog in har börjat blomma!




 Tycker det är lite tråkigt med muffinsformer....de är så fina innan man bakar i dem men sen syns knappt mönstret!
 


Chokladmuffins med frosting svängde jag ihop efter maten som jag faktisk hade tur att Rasmus fixade i kväll...hans goda lasagne! 

kram på er

Susanne


 

onsdag 25 april 2012

En kram....



I kväll känner jag bara för att skicka er en kram och en underbar bild som min  
son fotat ;)))

Susanne

 

tisdag 24 april 2012

Planering

Det är jag som står för den mesta planeringen här i huset ;)) Sen kan det ju komma lite synpunkter på det jag planerar....himla tur att jag är en stenhård förhandlare, går att använda även på hemmaplan ;))) Trädgården är inget undantag jag bestämmer även där och får jag inte som jag vill går det ju att använda kvinnlig list...låta gubben tro att det är han som bestämmer!!

 
Jag har en liten bok där jag skriver mina idéer runt trädgården, jag skriver även vad jag planterat och sådd varje år!!


Har en jättestor gräsplätt som är mitt nästa projekt!!För att få grabbgänget att förstå det som finns i mitt huvud (det är ju de som ska genomföra grovjobbet) gjorde jag en liten ritning igår!!

 

 Duktiga som de är...när jag kom hem från Växjö idag var bersån utmätt ;))) Jag vallade runt grabbarna i trädgården igår och berättade hur jag vill ha det...Ja ja ja mamma du vill ju så mycket blev kommentaren ;)

Bra givande dag i Växjö idag...enda minus var att det låg i utkanten av stan så det blev inget shoppat!

Redan onsdag imon och lång dag

kram på er
Susanne

 
 


 

måndag 23 april 2012

Vinnaren av min lilla facebooktävling....

....är nu utsett! kul att så många ville vara med...60 delningar kunde jag räkna till ;)) Jag använde mig av slumpgenerator för att hitta vinnaren och det blev nummer 4 som vann ljuslyktan!!


Vem var det då som delade som nummer fyra?? jo, det var......
Sofi Ekberg Jonasson....stort grattis till dig Sofi!!!

Måndag och redan helt slut, hur ska det gå....ska till Växjö på konferens imorgon så upp tidigt o tidigt i säng!!

Kram på er

Susanne

 
 

söndag 22 april 2012

Vårpiff

Vår på gång på verandan, mer en annan dag ;)



Söta klämmor med ros...Rosa huset!



Lite nytt i köket idag då jag tog bort alla påsksaker ;))Annars har vi tillbringad dagen i trädgården och avslutade med att grilla...hyfsat väder idag faktiskt! 
Meeen så mycket ogräs, känns nästan övermäktigt så mycket är det att göra men men det är bara att kämpa på, likadant varje vår ;)) Min favoritkultivator gick sönder så jag kände mig lite ur form pga det. Får köpa mig en ny för jag kan inte rensa land utan!

Jag lyckades få ut hela grabbgänget ;))
Tittar på trädgårdstoppen, drömmer och planerar...Peter Englander använder även han ordet Piffa ;))

Kram kram 

Susanne


 

Sudda sudda...


Sudda sudda....dags att skriva VÅR!


Nu är det dags att städa undan påsken för denna gången och fram med sommaren ;)))

Idag leker vi mullvadar hela gänget ;))  

Kram kram 

Susanne