måndag 27 december 2010

En favorit på julbordet!

En av mina favoriter på julbordet är tonmousse, det är så gott ihop med lax, räkor, ägg och alla sillarna. Den är iofs god vid andra tillfällen och den finns alltid med på mina bufféer året runt ;)Sen är den dryg och håller flera dagar i kylskåpet, god att äta på mackan. Till frukost idag blev det hembakad knäckebröd med tonmousse och rökt lax på, mums! 

Tonmousse

2 burkar tonfisk i vatten
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
salt, peppar
citronsaft
6 gelatinblad
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten, smällt sen i kastrull.

 Rör ihop alla ingredienser och smak till, rör i de smälta gelatinbladen och häll i moussen i en rund form med hål i mitten. sköljd formen i varmt vatten innan du häller i moussen. Låt stå i kylskåp över natten. Vänd ut på fat och dekorerar.
smaklig måltid! 




Återkommer lite senare med några av mina fina julklappar
Susanne


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne