Efter en hektisk dag med godistillverkning på förmiddagen på jobbet och avtalskonferens på eftermiddagen var det skönt med lite bak i kväll. Valet föll på knäckebröd, det tar lite tid att kavla ut allt och då hinner man reflektera över dagen. Receptet jag bakar har jag fått från en god vän och det kommer från Halltorps gästgiveri. Super enkelt att göra, det som tar tid är som sagt kavlingen och gräddningen. Av detta recept blir det ungefär 16 kakor stora som en djup tallrik.
½ l vatten
25 g jäst
7,5 dl vetemjöl
7,5 dl grovt rågmjöl
2,5 tsk salt
linfrön
solrosfrön
sesamfrön
200 graders ugnsvärme
Blanda ihop allt utom solros/sesamfrön till en deg. Låt jäsa 30 min. Dela degen i ungefär 16 bitar och kavla ut tunt. Pensla med lite vatten och strö på frön och evt. lite grovt salt. Grädda på plåt 5-6 min på varje sida.
Supergott blev det, har testat med lite smör på och kaffe till förstås
Kram på er
Susanne
Ser gott ut det där! Får nog bli knäckebrödsbak innan jul!
SvaraRaderaJa det här ser ut som mitt borttappade recept jag fick på Halltorp för längesen och har bakat några gånger. Det blir ASGOTT (som det heter nuförtiden) ! /Ulf
SvaraRaderaJa det ser ut som mitt gamla borttappade recept jag fick av Halltorp för 10-15 år sen. Blir enormt gott!!
SvaraRadera