Nougatglass med päron och rostade mandel till efterrätt
200 g mjuk nougat
2 msk kaffe
5 äggulor
5 dl grädde
Smält nougaten i kaffet, rör i äggulorna, låt svalna, rör i den vispade grädden....häll i form och ställ i frysen.
Servera med inlagda päron och rostade mandel.
Till champagnen klockan tolv serveras kransekage som i Danmark, den är lätt att baka själv.I Danmark kan man köpa den i form av en klocka i bagerierna.
Kransekage
500 g mandelmassa
200 florsocker
1 äggvita
Riv mandelmassan, rör i socker och äggvita....forma stänger och grädda dem i ca 10 minuter vid 250 grader....När de svalnat, dekorera med kristyr. Går att frysa!
Några fyllde jag med mjuk nougat.
Smördegssnurrar till förrätten som är gratinerat hummer.
Johan och Rasmus har tänt en eld i min nya korg ;)
Hoppas ni alla får en trevlig kväll
Gott nytt år
kram/Susanne
Lyx, fint och gott!
SvaraRadera