lördag 25 december 2010

Juldagen

Det har varit en väldig lugn juldag på ett insnöad Öland. Lite trötta har vi varit efter en lång och mysig julafton igår.
Dagens höjdpunkt idag har varit den danska julmiddagen. Stekt anka med sockerbrynta potatis, vanliga potatis, brysselkål, rödkål, waldorfsallad och den goda såsen. Till efterrätt ris ala malta med ljummen körsbärssås. I ris ala maltan är det massor av hackade mandel plus en hel. Den som får den hela mandlen får mandelgåvan som iår var en stor marsipangris ;) Jonatan som firar jul här för första gången har längtat efter ankan. Han hade dessutom turen att få mandlen ;)

Nu blir det tv en stund innan sängen
kram/susanneMåste nog erkänna att detta känns mera jul för mig än det svenska julbordet ;)


3 kommentarer:

 1. Hihi, vilken rolig tradition med mandeln i ris a la maltan! Och mandelgåva! ;-) Det måste jag härma! God fortsättning på er!

  SvaraRadera
 2. Hej !
  Hoppas att er jul varit fin. Vilken rolig tradition med mandeln,hos oss betyder det att den som får mandeln gifter sig kommande år.
  Det finns nog inga sådana planer .......
  Det blev ju kanonfint med allt pynt du gjort,mycket mysigt.
  Hur går det med all snö ???Kommer ni er ut ??
  Ha en god fortsättning på julen.
  Hälsa alla !
  Anette.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  God fortsättning till er! Vi har haft ett par mysiga dagar. Idag har det slutat snöa och blåsa och solen skiner ;) Jonatan och Sara ska ut på en promenad om de får vilat klart ;) Idag får det bli rester från julbordet och lite mys i soffan. Ungdomarna skulle kanske åka till Kalmar på bio ikväll.
  Hoppas ni hade en trevlig julafton hos er, hörde att ni var många.
  Hälsa /Susanne

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne