tisdag 9 juli 2013

Mandelbiscotti







Dessa små mandelskorpor är verkligen lille gubbens favorit, får nästan gömma dem ;))

enkla o lätta att göra

100 g smör eller margarin
1 dl råsocker
1/2 dl socker
2 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 msk vaniljsocker
100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda matfett och sockersorterna. Rör ner äggen ett i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till äggblandningen och rör till en jämn smet.
Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugnen. Tillsätt dem till smeten.
Knåda degen smidig och ta upp den på lätt mjölad arbetsbänk.
Rulla ut degen till 4 tjocka längder och lägg på bakpappersklädda plåtar. Platta till längderna med handen.
Grädda i 12-15 minuter. Sänk därefter värmen till 175°C och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Längderna ska vara genombakade och torra i mitten när de tas ut.
Skär längderna i snedställda bitar. Låt dessa ligga kvar på plåten. Sänk värmen till 100°C och sätt in plåten igen.
Låt skorporna torka i ca 10 minuter och sedan kallna på galler.
 
 Det verkar bli en fin dag idag igen, härligt! sen hoppas jag få hem äldste sonen idag som varit ute och fart runt halva sverige i över en vecka ;))

Skaffa er en underbar dag
kram susanne



1 kommentar:

  1. Åsså du å rå. Kan du inte bara ge mig halva av din bakenergi nu i sommar så kanske vi också kan få bjuda på hembakat. Det som ALLTID har funnits hos oss tidigare....... innan jag blev mamma;)

    Kram Teres

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne