tisdag 28 december 2010

Lite gott till fåglarna!

Pether har matat fåglarna sen snön kom med solrosfrön i ett litet hus. Det kommer jättemånga fåglar så huset räcker inte till utan idag gjorde jag en liten sak åt dem. Jag smälte 500 gram kokosfett i en gryta sen fyllde jag på med solrosfrön till lagom mängd. Jag hällde det sedan i en sockerkaksform med hål i mittenVänd ur när det stelnat och bind ett band runt att hänga i. Jag ska hänga ut den i trädet i morgon, får stå på bänken så länge.






Idag har tjejerna och jag varit en tur till Kalmar för att titta på rean och byta ett par julklappar. Lite utebelysning till nästa år blev det annars hittade jag inget speciellt. Vi köpte dock utvandrarna och nybyggarna som vi nu börjat titta på mätta och belåtna efter middagen bestående av hemlagad pizza. Gott efter all julmat ;)

Kram på er
Susanne

2 kommentarer:

  1. Fiffigt Susanne med sockerkaksform!! Jag ska härma... (igen!??!) ;-) Och utvandrarna + nybyggarna är bara sååå härliga, har sett dom i timvis på jobbet då det är en favorit där! *S* Var också en sväng till Kalmar idag, hittade inte alls mkt, eltandborstar till barnen, mössa + parfym till gubben, fleecefiltar, pysselgrejer, några dvd till barnen å så lite nötter till mitt skafferi! Hade velat ha en STOR tomte jag såg på Rusta (80cm hög) men nu va den borta... GOTT NYTT ÅR på er! Vad ska ni äta för gott förresten??

    SvaraRadera
  2. Det var rätt utplockat bland julsakerna på Rusta och Ikea hann vi inte med. Var på Hemtex för att hitta en fin duk men fick beslutsångest. Här vill killarna ha hummer till förrätt, så det får bli något sådant. Sen tänkte jag en köttbit, kanske med din potatiskaka med västerbottenost och rödvinssås. Till efterrätt, cheesecake eller en gudomlig god nougatglass, vi får se...jag är ingen stor fan av nyår, julen är det som gäller för mig ;) Gott nytt år till er med!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne