Fastelavnsboller
1 1/4 dl mjölk
25 g gäst
100 g smält margarin
1 ägg
4 msk socker
1/2 tsk salt
ca 4 1/2 dl vetemjöl
Gör en vanlig vetedeg av ingredienserna, lät jäsa till dubbel storlek. Baka ut 8-12 bullar och gör en grop i varje bulle med tummarna. Lägg i vaniljkräm i gropen, lät jäsa igen, pensla med ägg och grädda vid 200 grader i ca 15 min. När de kallnat bra på rikligt med chokladglasyr.
Jag hade ingen ingen vaniljkräm hemma så jag kokade ihop en själv, snabbt och smidigt.
vaniljkräm
2 ägg
2 msk socker
2 msk maizenamjöl
2 1/2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
vispa ihop ägg, socker och mjöl i en kastrull, blanda i mjölk och vanilj. Koka vid svag värme tills det tjocknar, vispa under tiden annars bränns det vid.
Ha en skön lördag hälsar jag här från soffan
kram Susanne
Mums:)
SvaraRadera