söndag 19 augusti 2012

Ikeautmaningen del 4


Jag ville ju som ni nu vet sy en gardin som är min stil och jag skulle kunna ha här hemma ;)) Jag var tidigt inne på linnetyg både för färgen och att det skulle vara perfekt att stryka i plisséer, trodde jag! Sen är jag väldigt förtjust i gamla boksidor/böcker i inredningen så jag tänkte limma ihop boksidor och ha som dekoration...De första boksidor jag testade med var en gammal historiebok och jag var väl rätt nöjd...


Stod och diskade en kväll och fick syn på strutar som jag gjort av jättegammalt papper o tänkte direkt att det måste jag ju använda ;)) Sprang runt hela huset och letade strutar, fick ihop sex stycken som jag öppnade försiktigt och sedan strök och limmade ihop ;)

Till min fasa fattades det tio centimeter på längden så Pether o jag for runt på loppisar en halv dag för att hitta liknade papper. Det stämde rätt bra men fick ett tips av Rasmus att lägga pappret i kaffe o skrynkla det så såg det äldre ut....så de 10 sista centimeterna är fejk ;)
 
 

Mäta, klippa o fålla tyget....så noga har jag nog aldrig sytt 
innan ;)
 

Sen dags att stryka o pressa plisséer av hela tyget...lite pilligt men det går och tyget var bättre än jag vågat hoppas, höll formen perfekt!
 

 

Sen klippte jag till och vek pappret i lika stora veck....pappret är 9 cm smalare än tyget på var sida men lika långt ;)
 

Sydde ett knapphål att dra banden igenom...Spets o smala läderband blev det efter mycket funderande...
 

När allt är hopknutet viker man ut den som en solfjäder o det är klart..


Det blev min gardin till utmaningen och jag är jättenöjd med den....då när den var klar hade jag dock ångest och vågade inte titta på den i flera dagar ;))
Prestationsångest, jag....Ja!!

Snart ska ni få se hur den såg ut däruppe i Stockholm

kram kram
Susanne

 

4 kommentarer:

 1. Att du kom på en sån idé! Du är verkligen kreativ! Blev säkert jättefint!

  SvaraRadera
 2. Den är ju helt fantastisk!! En väninna till mig pratade i helgen om det här med att göra gardiner med gammalt papper - jag får skicka in henne här för inspiration! Kram Marthina

  SvaraRadera
 3. Hej Vännen!
  Åh din gardin är superfin!!Du är verkligen påhittig! Vad smart att ni fixade det som fattades med hjälp av kaffe dessutom;)

  Ha en trevlig vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Kul att se hur mästerverket blev till. Jag har ju sett slutresultatet.

  Kram Helena

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne