söndag 14 november 2010

Fars dag!

Vi har inga pappor att åka till så vi har varit hemma hela dagen. Tjejerna har ringt och Pether har blivit uppvaktat med paket från alla fyra barn. En extra god middag har vi ätit i dagens anledning ;)) En riktig söndagsmiddag som killarna brukar säga och alla blev nöjda. Det är en lågprisvariant på Dansk julmiddag, den äkta intar vi på juldagen =) Istället för anka som det sig bör använde jag hela färska kycklingar. De fylls med katrinplommon och äpple. Till det hör brunkartofler, waldorfsallad och brun sås....riktigt gott!







Brunkartofler

1 kg kokta delikatesspotatis
5 msk strösocker
30 g margarin
Smällt sockret i en stekpanna, när det är ljusbrunt lägg i margarinet. Sköljd de kokta potatisen i varmt vatten i en sil. Låt vattnet rinna av. Lägg potatisen i stekpannan. Akta så det inte blir för varmt och brunt. skaka pannan så potatisen blir stekta runt om.
 Detta är huvudingredienserna i waldorfsalladen



Färdigt att servera, smaklig måltid! Efterrätten tar vi till kaffet senare för alla blev så mätta. 

Trevlig kväll
Susanne







Preben blev så trött av att vänta på den goda maten =)



2 kommentarer:

  1. Så gott det ser ut, trots att jag inte ätit det på över 10 år så minns jag...
    Preben är en sötnos också!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne