onsdag 10 augusti 2011

Expedition Kantarell!

Idag fick vi för oss att finkamma skogen här på vår sida av Strandtorp.....Det vi finkammade efter var kantarell men efter mer än två timmars vandring fick vi erkänna att någon svampskog har vi inte. Det kan ju också var så att någon annan varit innan oss eller att vi helt enkelt missade alla och de står kvar i skogen och skrattar åt oss ;)) 
Denna var allt vi såg i svampväg!!Det är stormigt idag så det gäller att hålla i hatten vid havet....

Till slut började jag plocka upp alla nötter som låg i skogen där vi gick.....Går det att torka dem tror ni eller är de inte klara??

Märkligt väder idag....storm, sol, regn och värma om varandra ;(

sköt om er
kram susanne

4 kommentarer:

 1. Tråkigt att ni inte hittade några kantareller men det blev säkert en fin skogsutflykt trots allt! Jag avundas dig som får bo nära havet:)...underbart vackert!
  Ha det gott!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 2. Hej Susanne !
  Vill bara tala om att vi bokat Göteborgsresan nu.
  Vi åker ner torsdag 22/9,kommer fram kl 16.05.
  Vi stannar till söndag 25/9.
  Jag hoppas innerligt att det passar för er att besöka ungdomarna den helgen.
  Det skulle vara jättetrevligt att träffa er.
  Kram Anette.

  SvaraRadera
 3. Hej Anette!
  Hoppas jag inte har något inbokat den fredagen....ska kolla det direkt nästa vecka så vi kan boka in vi med ;)) Skulle vara trevligt att träffas tycker vi med! Hoppas du har några bra sista dagar, känns lite jobbigt tycker jag. Men kommer vi bara igång igen så rullar det ju på ;)
  Kram till er
  susanne

  SvaraRadera
 4. Ungefär lika mycket svamplycka som jag har i skogen... Det vill säga ingen alls! ;-) Hasselnötter har vi dock gott om hemma i trädgårn. De man plockar från backen eller ganska "tidigt" är ofta tomma när man torkat dom... Du kan dock skala dom NU o sedan låta dom ligga framme, de blir himla goda! Men vill du ha julnötter så försök vänta in i de sista å ta de från träden direkt. Torka på samma sätt som valnötter, har för mig att du också fått från Mia i pinnekulla tidigare år? Torrt o varmt annars möglar de för de är mkt fukt i dem.

  SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne