Nu är nog snart hösten här för igår bakade jag ur min favoritbok...Vinterns goda ting....min absoluta inspirationskälla rörande mat och piffning höst och vinter. Det finns en underbar god lantpaj som jag brukar göra med äpplen i stor format men igår testade jag alltså blåbär i portionsformat och det var absolut inte sista gången. Både trevligt vid servering och supergott!!
Lantlig paj
Pajbotten:
4 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör eller margarin
ca 4 msk iskallt vatten
Fyllning:
1 l blåbär
4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
Hacka ihop pajdegen snabbt och låt vila i kylskåp i en timme. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till små rundlar och lägg på blåbär. Vik upp kanterna och strö över socker och potatismjölblandningen på blåbärren. Pensla degen med ägg och strö på socker Grädda i 175 grader tills de har fin färg ;))
Strö lite florsocker över de ljumma pajerna och servera med glass eller vaniljsås!!
Gött e de, ja löver
kram på er Susanne
Hej
SvaraRaderaDet ser mycket smarrigt ut, jag älskar pajer och speciellt äppelpaj....
ha det så gott!
kram
sandra
Tack för receptet, det ser riktigt gott ut!!
SvaraRaderaMåste nog prova!! Kram Lotta