söndag 7 augusti 2011

Minipajer


Nu är nog snart hösten här för igår bakade jag ur min favoritbok...Vinterns goda ting....min absoluta inspirationskälla rörande mat och piffning höst och vinter. Det finns en underbar god lantpaj som jag brukar göra med äpplen i stor format men igår testade jag alltså blåbär i portionsformat och det var absolut inte sista gången. Både trevligt vid servering och supergott!!




Lantlig paj
Pajbotten:
4 dl vetemjöl
2 msk strösocker
150 g smör eller margarin
ca 4 msk iskallt vatten

Fyllning:
1 l blåbär
4 msk strösocker
1 msk potatismjöl

Hacka ihop pajdegen snabbt och låt vila i kylskåp i en timme. Dela degen i 6 bitar. Kavla ut till små rundlar och lägg på blåbär. Vik upp kanterna och strö över socker och potatismjölblandningen på blåbärren. Pensla degen med ägg och strö på socker Grädda i 175 grader tills de har fin färg ;)) 
Strö lite florsocker över de ljumma pajerna och servera med glass eller vaniljsås!!

Gött e de, ja löver

kram på er Susanne 

2 kommentarer:

  1. Hej
    Det ser mycket smarrigt ut, jag älskar pajer och speciellt äppelpaj....
    ha det så gott!
    kram
    sandra

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, det ser riktigt gott ut!!
    Måste nog prova!! Kram Lotta

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, det skulle vara så kul att veta vad du tycker!!!
Har du ingen blogg klickar du bara på anonym och skriver sedan ditt meddelande!!
kram Susanne